vineri, 11 februarie 2011

Lacul Mija , Munții Parâng

Sunt poate mulți doritori de o aventură pe munte , dar singuri le este teamă să plece la un drum necunoscut .O pensiune turistică din apropierea orașului Petroșani s-a hotărât să organizeze  cu ghid , trasee turistice de o zi în Parâng.
Primul traseu descris excelent printr-un purpuriu de fotografii profesional realizate ne descrie traseul montan către lacul Mija.
Lacul Mija este situat la altitudinea de 1975 m este păzit de de Vârful Slivei în partea dreaptă a lacului.Traseul de acces este relativ ușor chiar și pentru exploratorii începători ai muntelui cu condiția de a avea un ghid experimentat și condițiile meteorologice să permită parcursul traseului.La munte , și mai ales la altitudinea de peste 1500  de metri , condițiile meteo sunt foarte schimbătoare, deseori turiștii se pot rătăci din cauza ceții.Traseul se poate realiza în condiții de siguranță primăvara ,vara , toamna.Traseul este interesant iarna pentru iubitorii de schi extrem și nu este recomandat neavizaților.
Traseul poate fi abordat din mai multe locații:
- Petroșani sau Petrila ,Valea Jiețului , cabana Mija sau mai sus pe Valea Jiețului de la cabana Groapa Seacă (pe traseu pot fi admirate și Cheile Jiețului).
- Petroșani , hotel Rusu sau pensiunea Bujor de Munte.
Personal , recomand varianta cu pensiunea Bujor de Munte unde există locuri de cazare de o calitate ridicată și traseul este mai accesibil urcând pe poteca de creasta pe sub Vârful Cârrja in două ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog