sâmbătă, 21 iulie 2012

Munchen, apogeul civilizației


         Munchen este destinația turistică de top pentru oamenii de bun simț și civilizați.Aici găsești tot ce dorești: istorie europeană, distracție, servicii de calitate, hoteluri de top, magazine elegante, mâncare bună și îndestulătoare și bineînțeles o bere excelentă, dar toate elementele civilizației moderne au un preț: respectarea cu strictețe a regulilor.
         Capitala Bavariei nu se mândrește numai ca organizatoare de Campionat Mondial în 1974 sau Olimpiadă în 1972, la loc de cinste stă și organizarea an de an a festivalului Oktoberfest care atrage peste 6 milioane de turisti în fiecare an, iar berarii profită din plin pentru a pune în valoare calitatea și cantitatea berii germane.
         Un mijloc rapid și eficient de a atinge principalele obiective turistice ale orașului este folosirea bus-ului turistic.Toate indicațiile despre busul turistic din Munchen le găsiți aici.
         Între obiectivele turistice de vizitat din capitala Bavariei aș menționa  Neues Rathaus – Primaria noua o construcție ridicată în stil neogotic ce datează din secolul XIX. La baza concepției sale arhitecturale se afla desenele lui Georg von Hauberrisser, un student arhitect care a schițat chiar și detaliile ce țin de interioare și de mobilier, fațada și corpuri de iluminat interioare. Primaria este plăcută vederii prin ornamentele sale elaborate din piatra.
         Vechea primarie-Altes Rathaus situată în extrema estica a pieții Marienplatz, a găzduit administrația municipală până în 1888. La origine, construcția a fost ridicată în stil gotic, dar fațada pe care o poți admira astăzi a fost realizată în stil baroc in 1700.
Domul din Munchen (Frauenkirche) sau Dom zu unserer lieben Frau (Catedrala Maicii Domnului) este cea mai mare biserica muncheneză și domină orașul cu cei aproape 100 de metri ai turnurilor sale. Domul a fost ridicat din cărămida, în stil gotic târziu și se numară astăzi printre simbolurile Germanie, fiind singura clădire muncheneză care se vede din orice punct al orașului.
Dacă Parisul se laudă cu Luvru , Londra cu British Museum cu sigiranță Munchen are la loc de cinste Muzeului german, unul dintre cele mai renumite și mai apreciate muzee din Germania. Aico găsești cele mai mari colecșii tehnico-stiințifice din lume, pe măsura progreselor pe care tara le-a făcut în acest domeniu la nivel mondial. Muzeul se afla la câțiva pași de Poarta Isartor. Anul trec pragul muzeului peste un milion de vizitatori, iar timpul alocat vizitării trebuie să fie similar cu timpul petrecut prin marile muzee ale lumii.Acest muzeu poate că este încă o dovadă a pragmatismului și geniului ingineresc german.
Fără îndoială epicentrul  verde a orașului Munchen, reprezentată prin grădinile englezești, este unul dintre cele mai mari zone verzi urbane din lume, chiar mai întins decât Central Park din New York, aici fiind locul ideal de relaxare sau plimbare într-un decor încântător.
Mai sunt o mulțime de obiective de descoperit la Munchen, depinde doar de dorințele și pasiunile turiștilor care ajung în zonă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog