luni, 20 august 2012

Reims, catedrala de încoronare a regilor Franței

Reims, chiar dacă nu este un oraș eminamente turistic, are pe teritoriul său unul din simbolurile poporului francez: Catedrala Reims, locul în care Clovis pune bazele statului franc îmbrățișând religia creștină prin botez, în anul 496 în bazilica care se afla pe locul actualei catedrale.
Construcția catedralei de la Reims a început în anul 1211, fiind terminată la sfârșitul secolului XIII, având o istorie tumultoasă, în primul război mondial armata germană a bombardat și distrus părți din catedrală care au fost reconstruite la forma originală, catedrala figurând acum în patrimoniul UNESCO.
         Catedrala Reims impresioneză chiar de la primul contact vizual având o înălțime de 120 de metri cu turnurile de 81 de metri.Decorațiunile exterioare sunt atât de abundende încât numai un studiu atent și prelung poate duce la descoperirea detaliilor căutate.La intrarea în catedrală este un exercițiu turistic în a descoperi la intrarea în catedrală ,‚îngerul zâmbitor.’’Dacă ai reușit la această primă temă ai drum deschis să intri pe poarta imensă a catedralei și să te bucuri de interiorul absolut fascinant tapetat cu vitralii superbe.
Dar  vizita la Reims nu se termină doar la catedrală, aici vei găsi o serie de magazine cu vinuri de soi mai ales Champagne, sortimente îmbuteliate în sticle atrăgătoare de dimensiuni diferite la prețuri pe măsură.Reims este un important centru gastronomic al Franței, cu tradiții vechi de secole ce poate reprezenta un bun prilej pentru turistul care dorește să experimenteze gusturile rafinate din zonă.
Mai multe informații aici, puteți descoperi lumea fascinantă a stilului și rafinamentul francez care poate mulțumi clienți cu pretenții din cele mai diverse. Rămân doar cu nostalgia unei vizite fugare, mult prea rapidă, pentru a mă putea bucura de toate ofertele descoperite în acest oraș simbol al regalității franceze.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog