vineri, 24 mai 2013

Anvers(Antwerpen), emblema Flandrei moderne

         Am făcut cunoștiință cu Anvers(Antwerpen) într-o zi noroasă de vară, dar aerul liniștit, atmosfera înconjurătoare, zonele verzi, blocurile ordonate și perfect restaurate, cafenele și restaurante care își așteptau clienții, puzderia de biciclete, străzile curate sau apele liniștite ale râului Scheldt, mi-au transmis un sentiment de mulțumire și admirație față de harnicii locuitori belgieni.
         Anvers este al doilea oraș ca mărime din Belgia după Bruxelles, dar și al doilea port  din Europa după Rotterdam și este unul din cele mai frumoase orașe belgiene care alături de Bruges, Leuven san Gent reprezintă  o marcă de export a turismului belgian.Și aici ciocolata, berea sau diamantele sunt adevărate embleme de export ale Flandrei moderne.Deși aflată la o depărtare de 88 de kilometri de mare, se leagă printr-un estuar de Marea Nordului, fiind principala poartă de export și import a Belgiei .
         Comerțul înfloritor care s-a născut în zona orașului Anvers a fost dublată întotdeauna de o istorie țesută în jurul Ligii Hanseatice sau de poziția geografică avantajoasă cu deschidere la Marea Nordului, fiind unul din principalele porturi europene din zona nordică a contionentului.
         Impunerea pe harta mondială a turismului a însemnat pentru Anvers consolidarea poziției de oraș important din nordul Europei, fiind la fel de remarcabil prin obiectivele turistice de care dispune și prin rutele comerciale pe care le deservește Printre obiectivele turistice apreciate de turistul care ajunge în fosta capitală comercială sau financiară din secolele trecute putem încerca;
         Piaţa centrală a Anversului (Grote Mark) construit în stilul gotic șI renascentist timpuriu, din care se distinge clădirea Primăriei cu cele 87 de steaguri colorate fluturând în dreptul ferestrelor, în mijloc steagul Flandrei, Belgiei, Europei și Natiunilor Unite, iar pe margine steagurile statelor europene și consulare.
         MuzeulAan de Stroom sau muzeul de pe fluviu este noul muzeu din metropola flamandă cu o arhitectură futuristă surprinzătoare într-un mediu istorico-medieval atât de bine întreținut.
         Castelul Her Steen o bijuterie arhitecturală care ne amintelte de poveștile copilăriei cu prinți și prințese, construit în jurul anului 1200 fiind cea mai veche fortificație de piatră din Anvers, scăpat de planurile agresive de dezvoltare a portului maritim.
         Un punct de atracție cultural important este muzeul pictorului impressionist PeterPaul Rubens fost pictor de curte al arhiducelui Albert.Rubens a petrecut o parte din viața sa în Anvers, iar orașul la adoptat impletind celebritatea pictorului cu dorința de afirmare culturală a flamanzilor.
         Dacă nu ești amator de artă sau mu îți place să colinzi prin muzee, stai  la o terasă, răcoreștete cu o bere belgiană de calitate și savurează gustul aromat al ciocolatei belgiene!








 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog