joi, 4 octombrie 2012

Palatul Fontainebleau, reședința preferată a suveranilor Franței


O zi plăcută de vară ne-a oferit prilejul de a vizita Palatul Fontainebleau, o minunată realizare în stil renascentist, locul preferat al regilor Franței, iar acum loc de pelerinaj turistic european.
Citisem despre PalatulFontainebleau doar în romanele istorice franceze, iar vizitarea a constituit un moment de oscilație între grandoare și dezamăgire.Vizitarea palatului se realizează controlat, prin trasee bine marcate din cameră în cameră.Dimensiunea istorică, dorința de a imortaliza totul în memorie, câteva fotografii sau cadre de film realizate fugar într-un pas alergător permanent creează un sentiment de dezamăgire.
Fontainebleu a fost reședinta preferată de peste 30 de suverani ai Frantei, iar printre marile personalitați care au poposit vremelnic în încăperile palatului se numară Caterina de Medicis, marele Napoleon.Aici s-au născut Filip cel Frumos, Henric al III-lea și Ludovic al XIII-lea, personalități marcante ale istoriei franceze.
De la prima piatră de temelie pusă la baza palatul Fontainebleu în secolul XIII, palatul a suferit o serie de modificări în decursul istoriei, fiecare suveran a vrut să lase o amprentă personală, ultimele schimbări au fost aduse de Napoleon, care a vrut să doboare măreția Versailles-ulu.
 Peste 30 de suverani ai Franței au avut reședința preferată la Fontainebleu, iar punctele pricipale de atracție sunt Sala Balaurilor, Sala Consiliului,  grădinile și fântânile sale sau poate orice detaliu pe care cortexul cerebral îl înregistrează pe parcursul traseului din palat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog