vineri, 12 aprilie 2013

Popas la Boppard, pe Valea Rinului            După vizitarea orașului Koln, traseul nostru german a continuat pe Valea Rinului, prin Koblenz-ul fondat de celebrii cavaleri teutoni către următorul nostru popas de seară Boppard.
            Boppard o micuță și cochetă stațiune turistică aflată la  Cheile Rinului, acolo unde Rinul desenează prin traseul său un arc de cerc și marchează începutul unei zone mult disputate de predecesorii prusaco-francezi. Până la căderea liu Napoleon în 1814, Boppard, împreună cu toate ținuturile de pe malul stâng al Rinului, au aparținut de Franța dar după ce  mareșalul Gebhard von Blücher Leberecht a învins trupele franceze, administrarea zonei a revenit germanilor .
            Izvoarele istorice ne aduc argumente că drumul de pe malul Rinului a fost pentru prima dată folosit de către romani, iar mărturia trecerii civilizației romane sunt date de castrul roman de la Boppard Römerkastell.
            După o noapte odihnitoare petrecută la hotel Rheinlust în excelente condiții de cazare și un mic dejun bogat și diversificat am coborât mai departe pe Valea Rinului admirând castelele care au păzit rutele comerciale de sute de ani și podgoriile de viță de vie perfect alineate pe dealurile ce mărginesc Valea Rinului.Este singurul loc unde am văzut viță de vie cultivată pe o înclinare atât de mare, este un alt exemplu de confluență benefică a două popoare: cultivarea viței de vie de la francezi și ordonarea excesivă în condiții de extremă înclinare de la germani.
            Cetăți puternice, castele și palate au fost construite pentru a proteja rutele comerciale de pe Valea Rinului, numeroase legende se împletesc în jurul acestor obiective istorice, un mister ascuns ce fascinează turiștii, în mod special legenda lui Loreley.
            Chiar dacă nu am ajuns să vizitez toate castelele aflate pe Valea Rinului trebuie spus că  Sterrenberg, Stahleck sau Schönburg, sunt castelele foarte bine restaurate, altele ca Marksburg și Pfalzgrafenstein sunt bine conservate și nemodificate, iar unele aflate în ruină cum ar fi Fürstenberg, Ehrenfels și Rheinfels sunt dovezi ale istoriei zbuciumate din perioada medievală. Rheinstein, KatzCastelul, Sooneck și în special Stolzenfels contribuie la înobilarea peisajului din Valea Rinului fiind mărturii istorice și obiective turistice deopotrivă.Germany

Germany
Germany
Germany
Germany

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu