sâmbătă, 2 iunie 2012

Vacanță la Paralia Katerini


Primul contact al turiștilor români într-o țară străină se petrece de obicei fie pe litoralul bulgăresc, fie în stațiunile grecești.Paralia Katerini este un astfel de loc invadat de turiștii români care cuceresc plajele imense de pe malul Mării Egee, cu nisip fin și plaje nedughenizate.
Marea Egee este foarte primitoare, apa mării are un colorit specific albastru-verzui, aparent curată, tulburată doar de firicele de nisip în perioada de flux și reflux.Singurii inamice pe care i-am întâlnit în mare au fost meduzele a căror mușcătură pot provoa un disconfort pentru tot sejurul.
La Paralia Katerini nu vei întâlni complexe hoteliere de 4 sau 5 stele cu un lux exagerat sau plaje private interzise.Vei întâlni doar minihoteluri de 2, 3 sau uneori chiar 4 etaje grupate de o parte și alta  a străzilor care se intersectează aproape perfect desenând linii paralele.Magazinele de pielărie sunt la mare căutare și uneori chiar au prețuri accesibile, dacă ai talent de negociator.Smochini, leandrii, palmieri sau măslini decorează principalele străzi ale stațiunii foarte liniștite în cursul zilei.Seara o mare de turiști se varsă peste minimagazinele de suveniruri, pielărie, iar terasele și tavernele sunt ocupate de oaspeții orașului.
Sezonul turistic la Paralia Katerini începe din luna aprilie și se termină în luna octombrie, căldura acumulată în cursul zile este stinsă seara de briza mării sau de umbra Munților Olimp  care se zăresc ăn depărtare.
Plajele sunt destul de aglomerate de turisti, iar facilitatile sunt destul de modeste, dar apa placuta a marii, nisipul fin si amabilitatea grecilor de rand reprezinta un mix placut pentru un concediu reusit.Chiar si atunci cand o meduza gelatinoasa te mai ciupeste de spate in apa marii senzatia de concediu permanent nu este intrerupta.
Localnicii au o amabilitate abila, stiu sa se faca placuti chiar si atunci cand cu un zambet plin de siretlic iti comunica pretul serviciilor prestate.Senzatia mea este ca Grecia este taracare este mereu in vacanta, iar timpul are intotdeana rabdare cu grecii.
La Paralia Katerini se poate îmbina cu succes perioade de desfătare pe plajă cu excursii la obiectivele din jur sau la Atena, Skiatos, Salonic, cetatea Dion, Valea Tembi , muntele Olimp etc.
Pentru a savura doar razele soarelui și zgomotul lin și cadențat al Mării Egee recomand plaja de la Olimpic Beach, o localitate mai mica și mai puțin animată decât Paralia Katerini, dar unde te poți bucura de o plajă imensă și clipe de meditație aproape de sălașul zeilor de la Muntele Olimp.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog