luni, 23 aprilie 2012

Pola, Croația, tărâm al distracției


Cunoscută încă din epoca romană, stațiunea de la malul Mării Adriatice, Pola, reprezintă un punct principal de  atracție a turismului croat.Situată în regiunea Istria din Croația, fost centru administativ din epoca romană orașul este foarte cunoscut pentru clădirile sale din perioada romană.Locul care atrage cei mai mulți turiști este amfiteatrul roman, locul de distracție de la începutul secolului 1 al civilizației romane.
Amfiteatrul de la Pola este poate la fel de impresionant ca și Colosseumul din Roma, fiind alături de Colosseum printre cele 5-6 amfiteatre romane care au rămas din epoca romană.
Pola este un loc de agrement, o stațiune în care istoria, distracția și eleganța fac casă comună.Influența romană, italiană, austriacă, a pus o puternică amprentă asupra arhitecturii orașului, administrația actuală croată a preluat și a folosit cu inteligență moștenirea istorică a zonei.
Chiar dacă plaja nu este cu nisip fin, stânci ascuțite străjuiesc malul Adriaticii, iar marea este de o limpezime asemenea lacurilor glaciare de munte.Fie sunteți în trecere prin zonă sau un sejur în una din stațiunile croate din peninsula Istria nu trebuie să ratați zona.

Croatia
Croatia
Croatia
Croatia
Croatia
Croatia
Croatia
Croatia
Croatia
Croatia
Croatia
Croatia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog