sâmbătă, 13 octombrie 2012

Chambord, castelul de pe Valea Loarei


         Dacă dorești a vizita castelul Chambord, venind de la Paris pe autostrada A10, trebuie să ieși în zona Orleans pe Valea Loarei pentru a ajunge, traversând o zonă rurală de basm, pe domeniul Chambord pentru a vizita castelul, grădinile și împrejurimile.
         Actul de naștere al castelului a fost semnat de Francisc I, mare vânător, care locuia la castel doar în perioadele când vâna în pădurile din împrejurimi.Se spune că exactitatea geometrică și armonia proporțiilor folosite la construcția castelului ar fi de pe urma planurilor lui Leonardo da Vinci.
         Atracția principală ca element de construcție și originalitate o reprezintă scările dublu spiralate. Cele două scări din care se compune, creează un efect surprinzător, două persoane pot urca această scară fără a se întâlni vreodată, deşi pot să se zărească.
         Castelul este fără elemente de decor de lux, ca Versailles sau Fontainebleau, dar arhitectura deosebită a castelului impresionează cu fantezia deosebită a acoperișurilor și turnulețelor care maschează hornurile.Urcând la etajul final al castelului, se poate ieși pe balcoane ce înconjoară castelul și se poate admira grădina imensă de un verde curat, iar în depărtare se poate zări domeniul de vânătoare al foștilor suverani.
         Parcul din zona Chambord cuprinde 1.000 ha de teren, utilat pentru accesul turiștilor, dispune de piste de biciclete, circuite pietonale şi autoturisme de teren, piste ecvestre şi puncte de observație, accesibile gratuit pentru a profita din plin de fauna şi de flora protejată a domeniului. Domeniile Chambord repezintă o oază de liniște și relaxare, un pas către istoria medievală franceză, un exempu de promovare a turismului, un mod de conservare a unui mod de viață apus în trecutul istoric.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog