sâmbătă, 27 iulie 2013

Karlovy Vary, stațiune termală, festival de film, eleganță și rafinament


         Apariția pe harta europeană a stațiunii Karlovy Vary este legată de pasiunea regelui ceh Carol IV pentru vizitarea călare a regatului său.La una din multiplele plimbări se pare că a descoperit un izvor de apă fierbinte cu proprietăți curative testate chiar pe piciorul său rănit.Legenda spune că a ordonat construirea unui oraș în zona celebrului izvor de apă fierbinte descoperit de alteța sa regală.
         Adevărata dezvoltare a ,,Băilor lui Carol’’ s-a petrecut în secolul XIX când interesul pentru apa termală din zonă a dat naștere la un avănt urbanistic finațat din vânzarea de sare și din taxele obținute pentru folosirea apei termale.Majoritatea construcțiilor din stațiune sunt într-un stil Art Nouveau, stil care s-a  păstrat până în zilele noastre.
         Este absolut încântîtor să te plimbi pe aleile stațiunii pe malul râului Tepla, prin parcurile foarte bine întreținute, să admiri clădirile din jurul tău perfect restaurate și să te bucuri de o clipă de viață pe un tărâm destinat parcă zeilor.
         Magnații ruși au fost aceia care au investit masiv în stațiune, cetățenii ruși fiind majoritari în Karlovy Vary, chiar dacă am nimerit aici chiar în timpul Festivalului Internațional de Film și orașul era gătit de sărbătoare pentru primirea oaspeților din lumea întreagă.
         “Izvorul Fierbinte", reprezintă un gheizer unde apa atinge temperatura de 70 de grade și este aruncată la o înălțime de 12m este locul principal pe care orice turist dorește să-l imortalizeze printr-o fotografie perfectă.În apropierea izvorului chiar și betonul trotuarului frige la tălpi!
         Pe tot parcursul orașului poți cumpăra căni speciale pentru a bea din apa termală care izvorăște fierbinte și are un gust ușor sărat servind la tratarea  unor afecțiuni ale tractului digestiv, diabetului si obezitații, ca și la tratarea unor probleme survenite la nivelul coloanei vertebrale, al aparatului locomotor și al articulaților.
         Dacă praghezii se tratează cu bere, cei ce vin la Karlovy Vary se tratează cu apă termală și Becherovka, o veche băutură cehească  de peste 200 de ani, care este fabricată din plante și scorțișoară cu o tărie de 38 de grade, cu un gust pervers și aromat, ușor dulceag, apreciat chiar și de femei.Nu este de mirare că rușii au dat votca pentru îmbietoarea băutură cehească și ai senzația că au colonizat stațiunea.

Cehia
Cehia
Cehia
Cehia
Cehia
Cehia



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog