joi, 28 aprilie 2011

Lacul Verde, Munții Parâng

Lacul Verde este poate cel mai frumos și mai impresionant lac din Munții Parâng poate datorită radiațiilor de lumină de o nuață coloristică deosebită reflectată de apa cristalină.
Altitudinea la care se poate găsi lacul Verde este de 2020 m , întinderea este de 0,615 ha , iar adâncimea maximă este de 6,5m.
Pentru descoperirea celui mai frumos lac din Munții Parâng trebuie sâ avem ca punct de plecare localitatea Petroșani .Trebuie să ne cazăm la Hotel Rusu sau Pensiunea Bujor de Munte , iar dimineață echipați de munte  (atenționez că vremea este foarte schimbătoare la munte) ne putem deplasa , solicitând eventual un ghid local pe traseul către lacul Verde.
Lacul poate fi vizitat de primăvara târziu până toamna înainte de căderea zăpezii , traseul este interzis iarna datorită pericolului de producere a avalanșelor.
Parângul se caracterizează prin înbinarea a două tipuri de forme de relief glaciar carpatin cu creste ascuțite și văi glaciare în care se găsesc minunatele sale lacuri glaciare și un relief carpatic cu vai larg ondulate cu vărfuri conice de mici dimensiuni.
Fotografiile din videoclipul de mai jos reflectă minunăția lacului , cuvintele sunt de prisos , natura este suverană și ne povestește prin imaginile surprinse de grandoarea sa.


2 comentarii:

  1. GBR sunt eu Gabriel nascut la poalele Fagarasului in timpuri de razboi crime restriste cu avioane pline de bombe care treceau peste Curtea de Arges unde noi eram in refugiu si ne ascundeam de moartea din avioane si lupii veneau pina in spatele casei UUUUUUUUU toata noaptea /Au trecut anii am ajuns professor in Bucuresti campion de caic aproape de lotul Olimpic ghid de munte si autocar am cotrobait Carpatii am dormit cca 2 1/2 ani in cort cu Mos Martin aproape aproape/Imi amintesc exact de Lacul Verde din Paring foarte frumos intr-un peisaj de poveste zona ursului si pentru cei tineri care nu stiu multe cuiburi de partizani lupte cu militia cam pina in 60-luptau pentru REGE si ROMANIA LIBERA prindeau copii si le luau singe pentru ranitii lor/noi cei mici umblam in grup sub forma de Comando aveam prastii cu plumb topor de aruncat si sabii scurte mergeam la pastrav pe Maleia si dupa ciuperci/Am prins o viitura mortala am scapat toti cu ajutor Divin/Paringu este frumos dar foarte periculos in special iarna ca se ajungi la Lacul Verde esti destul ed departe de cabana Paringu Hotel etc cu cort insa poti sa treci dincolo/Locuiesc in Tennessee USA si am un pamint superb cu multe animale domestice si salbatice dar imi amintesc cu drag de Romania si imi pare rau de situatia de acolo si de faptul ca pleaca romanii in bejenie /Cu drag GBR TN USA//over//

    RăspundețiȘtergere