sâmbătă, 19 februarie 2011

Lacul Gâlcescu, Munții Parâng

Lacul Gâlcescu este situat în mijlocul masivului Parâng, la nord-est de vârful Parângul Mare într-o căldare glaciară deosebita prin varietatea florei și rocilor glaciare , adâncimea maximă este de aproximativ 9 m , iar suprafața de aproape 3 hectare.
Cel mai mare lac glaciar din masivul Parâng este poate și cel mai impresionant lac datorită nenumăratele specii de ierburi , arbuști și  jnepeniș din apropierea sa și datorită apei cristaline din care se compune.Este poate și cel mai cunoscut lac din masivul Parâng pentru că se află la mică distanță de cel mai mare vârf din masiv (Parângul Mare 2519).
Majoritatea turiștilor care doresc cucerirea vârfului Parângul Mare se pot abate din drum și pot admira lacul Gâlcescu în toată splendoarea lui cu vegetația bogată din jur.
Personal recomand traseul cu plecare din Petroșani (staționare o noapte la pensiunile din jurul Hotelului Rusu , Bujor de Munte) , apoi dimineață se plecă pe traseu , se atinge vârful Parângul Mare și se coboară spre lacul Gâlcescu.Pe parcursul drunului montan putem vedea în depărtare turmele de capre negre , însă este bine ca în dotarea turistului să existe și un binoclu pentru a admira de la înălțime minunăția  traseului alpin.Drumeția se continuă pe cursul Lotrului către Obârșia Lotrului unde se poate face un popas de noapte.A doua zi putem coborî pe drumul ce leagă Voineasa de Petroșani pe Valea Jiețului.
Traseul poate fi efectuat și din zona Rusu cu întoarcere la pensiune , iar în fiecare zi se poate vizita un alt traseu din masivul Parâng.



Un comentariu:

Faceți căutări pe acest blog