joi, 4 aprilie 2013

Koln un amestec de istorie, cultură și economie


Koln, cel mai important oraș din landul Renania de Nord-Westfalia, cunoscut în perioada romană sub numele de Colonia și aflat la intersecția rutelor comerciale cu Rinul, reprezintă pentru turistul amator un amestec istoric, cultural și economic.
Expresie a stilului gotic, domul din Koln este de departe cel mai important obiectiv turistic al orașului, în jurul ei gravitează turiștii care depun eforturi considerabile pentru a realiza o fotografie cu catredala întreagă.Pare imposibil de realizat, oricum te poziționezi nu reușești să încadrezi întregul obiectiv.Te mulțumești doar cu măreția ei și realizezi cât de mărunt ești în drumul către infinit.
Catedrala din Koln are o înălțime de 157,38 metri și a fost construită între anii 1248 -1473, dar finalitatea a fost atinsă doar în anul 1880 și este unul din obiectivele istorice care a scăpat de bombardamentele celui de al doilea război mondial. Domul din Köln ste trecută din anul 1996 pe lista obiectivelor din patrimoniului cultural mondial al UNESCO.
Orașul Koln este cunoscut turiștilor și pentru că aici în 1709, inventatorul de origine italiană Johann Maria Farina a produs la Köln, prima Apă de Colonie după o reţetă care se respectă cu stricteţe şi astăzi.
Orașul cultural îl descoperi vizitând unele din muzeele orașului care readau detalii din istoria sa, ca de exemplu :
 - MuzeulRomano-Germanic include o mare colecție de artefacte din așezarea romană Colonia Claudia Ara Agrippinensium pe ruinele căruia a luat naștere Koln-ul modern de astăzi.
- Muzeul Wallraf-Richartz, găzduieste o galerie de arta cu o colecție de artă plastică, din periada medievală până în prezent, se pot admira lucrări  impresionante de Rembrandt, Van Dyck și Frans Hals.Sunt doar două exemple din orașul cultural Koln care găzduiește 42 de muzee.
         Partea economică a orașului pulsează la orice pas pe care îl faci în Koln, din 1930 de când Ford a construit fabrica de automobile, firme precum Toyota, Volvo, Citroen, Mazda și Renault sau reprezentanți din industria chimică își fac simțită prezența într-o țară în care economia nu obosește, ci se reinventează mereu cu rezultat direct în calitatea vieții germanilor.

Domul din Koln
Germany
Germany
Germany
Germany
Germany

Un comentariu:

  1. Buna!!
    As dori sa stiu si eu pareri si impresii mai multe despre acest oras sau ce hoteluri mi-ati recomanda? ce zona este mai linistita? Nu am mai fost pana acum in Koln, insa am gasit o oferta la pret destul de mic pe Fysky.ro si nu am vrut s-o pierd asa ca am profitat, iar acum sunt in cautare de pareri si sugestii unde ar fi mai bine sa ma cazez. Va multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog