sâmbătă, 4 decembrie 2010

Carte versus blog



Într-un interviu recent din ziarul Gândul Gabriel Liiceanu spunea :
‚,cartea, în forma tradiţională, nu va rezista’’
Este posibil ca nu toate cărțile să reziste timpului dar multe dintre ele vor învinge timpul și ne vor transmite mesajele dincolo de timpul nostru.Să aibă cărțile noastre finalul asemenea papirusurilor arse în Bibloteca din Alexandria?
Cartea electronică (e-book) nu va putea înlocui total cartea , pentru adevărații iubitori de literatură gustul cărții citite în prag de noapte este ca un drog fermecător ce ne poartă în trecut , viitor sau pe tărâmuri unde nu vom ajunge niciodată.
Tot Liiceanu spune despre blog că ,, blogul este extinderea apetitului consumerist în lumea spiritului ,cărţile nu se aruncă după prima folosire.
Nici blogurile nu se aruncă dupa prima folosire , pot fi citite de generațiile viitoare ,pot reprezenta o memorie vie a spiritului uman ,pot fi cuprinse într-o carte , pot reprezenta o șansă pentru orice om de rând pentru a expune gânduri ,idei ,pasiuni…deci reprezintă o expresie a libertății.
Blogul nu are istorie , însă istoria sa este construită de milioane de bloggeri care își exprimă gândurile zi de zi .Blogul nu este parte a castei scriitorilor , ci a memoriei individuale șî colective a umanității.


Numai pentru iubitorii de muzică bună:
http://www.pinkfloyd.com/ 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog