sâmbătă, 20 octombrie 2012

Plimbare cu batobusul pe Sena


Sena izvorește la 30 kilometri de  Dijon și străbate prin nordul Franței până la vărsare în Marea Mânecii 776 de km, dar locul cel mai important pe care îl traversează este fără îndoială metropola pariziană, unde cursul lin șerpuiește printre vestigiile istorice ale Franței moderne, aflate pe malurile sale.
Pemtru a avea o privire de ansamblu asupra centrului monumental al Parisului majoritatea turiștilor aleg o plimbare cu batobusul.Așa am făcut și noi, am ales o cursă fară meniu inclus ca la Budapesta, diferența este prea mare, însă perspectiva este încântătoare.
Sena este legată între cele două maluri de 31 de poduri ce traversează râul, deși  sunt formate din arcuri de semicerc foarte asemănătoare arhitectural, materialele de construcție a podurilor diferă, dar se îmbină perfect în ambietul arhitectonic capitalei franceze.
În plimbarea cu batobusul nu vei admira doar podurile Senei, vei contempla cu adevărat minunățiile arhitectonice de pe malurile Senei, enumăr doar: Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, muzeul d’Orsay, muzeul Rodin, Grădinile Luxembourgheze sau muzeul Louvre.
Pe parcursul călătoriei cu batobusul pe Sena ghizii locali de pe ambarcațiune prezintă obiectivele turistice de pe malurile râului în engleză,franceză, germană , spaniolă sau japoneză dând detalii sumare asupra obiectivelor turistice.Este dacă vreți o plimbare asemănătoare cu a bus-urilor turistice din orașele importante ale lumii, însă mult mai lejeră și mai puțin agitată.
Croazierele pe Sena sunt oferit de Compagnie des Bateaux-Monches (Compania Vapoarelor de pasageri), iar majoritatea navelor au o capacitate de sute de persoane, cu spații închise pe puntea inferioara și terase pe puntea superioară.Este o experință plăcută și utilă pentru orice turist care poposește temporar pe malurile încărcate de istorie și romantism ale Senei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog