marți, 5 martie 2013

Geneva sau partea franceza a confederației elvețiene

După traseul nordic din confederația elvețiană, trecând prin Lucerna, Zurich sau Berna a sosit momentul să pătrundem pe înserate în zona de influență franceză din Elveția, cazarea noastră fiind chiar în Franța la Annemasse.
Trecerea din Geneva în Annemasse este observată doar în momentul în care vechile clădiri din punctul de trecere de frontieră statală ne arată că în trecut, aici, se arăta pașaportul!Am folosit pentru vizitarea Genevei cazarea în Annemasse pentru prețul mult mai mic la cazare, fiind totodată un loc mai bun pentru cumpărat alimente, benzină sau alte produse.Geneva și Annemasse sunt două orașe surori despărțite artificial de granița dintre Franța și Elveția, dar este interesant să privești de pe geam din Geneva să vezi vecinul de cartier din Annemasse.
Geneva, orașul de pe malul lacului Leman, este poate cel mai cosmopolit oraș elvețian, un amestec de cultură și tradiție, poate și datorită faptului că Societatea Națiunilor (Liga Națiunilor)  a luat naștere aici, fiind o organizație interguvernamentală înființată în urma Conferinței de Pace de la Paris care a pus capăt Primului Război Mondial și a fost precursoarea Organizației Națiunilor Unite. A fost prima formă de organizare internațională care a militat pentru pacea mondială și securitatea pe glob.
Spre surprinderea mea primul obiectiv vizitat la Geneva a fost o imensă librărie cu titluri de carte în limba engleză și franceză care puteau satisface gusturile literare sau informare pentru orice persoană.
Printre obiectivele turistice recomandate la Geneva aș putea enumera:
- Jet d’eau - o fântână artificială care ridică apa la o înălțime de 140 de metri și a deveni simbolul orașului din 1891
- Palatul Națiunilor din Geneva  - sediul central european al Națiunilor Unite.
- Muzeul ceasurilor din Geneva - reprezintă o istorie în mărime naturală a ceasurilor și orologiilor.
- Muzeul de istorie și artă unde se găsesc importante colecții de arme, muschete pistoale, colecții de armuri elvețiene, artă egipteană, lucrări și obiecte ale culturii occidentale.Un fapt interesant este faptul că vizitarea muzeului este gratuită și chiar merită petrecerea a câteva ore pentru vizitarea exponatelor.
          Un loc plăcut și unul dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale orașului sunt parcul Jardin Anglais și ceasul floral. Acest ceas imens din flori, este creat ca un omagiu adus industriei de ceasuri din Geneva.Ceasurile au devenit cu timpul un adevarat brand de țară care alături de industria bancară au contribuit decisiv la impunerea în lume a confederației elvețiene.Iată pe aceste meleaguri alpine, nu foarte departe de Mont Blanc,  am descoperit un adevărat model de conviețuire al poporului elvețian, chiar dacă la Zurich se vorbește un dialect german și la Geneva se vorbește franceza.


Switzerland
Switzerland
Switzerland
Switzerland
Switzerland
Switzerland
Switzerland
Switzerland

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog