miercuri, 28 martie 2012

Mașini de epocă la Prater în Viena


         Automobilul a devenit principalul mijloc de transport individual al omului modern,iar istoria sa născută odată cu primul automobil realizat de inginerul german Karl Benz a creat o adevărată isterie mondială.Modele diverse au fascinat lumea, mărci celebre au luptat pentru existență, falimente spectaculoase au marcat istoria de 150 de ani al automobilului.
         Pentru că nu am ajuns încă la un muzeu al automobilului, așa cum găsim la Mulhouse Torino sau Bruxeless, m-am mulțumit cu vizita unui mini muzeu în aer liber la parcul de distracții Prater din Viena, unde am întâlnit câteva modele de epocă ale unor mărci celebre.
         Modelele futuriste din ziua de azi nu pot înlocui eleganța și naivitatea primelor modele care au marcat definitiv istoria auto, dar ne asigură un transfer rapid dintr-o zonă în alta și facilitează rezolvarea rapidă a problemelor cotidiene.
         Automobilul nu mai este de mult un mijloc de locomoție, el reprezintă un mod de viață, dar combustibilul consumat ne va ajunge oare să potolim setea motoarelor tot mai puternice și mai rapide?Sau bicicleta va fi salvarea marilor orașe de la moarte prin sufocare?
         La Prater, Viena, am întâlnit o mică părticică din istoria auto a omenirii, lumea din jurul nostru a fost fascinată și curioasă, a uitat pentru căteva ore că se află într-un parc de distracții și a admirat bijuteriile auto retro dint-o lume nu așa demult apusă.


Viena
Viena
Viena
Viena
Viena
Viena
Viena
Viena
Viena
Viena

Viena
Viena
Viena

Viena

Viena

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog