sâmbătă, 10 martie 2012

Canakkale, Turcia, a doua poartă de intrare în Asia


Dacă principala poartă de intrare din Europa în Asia o reprezintă Istambulul, cu siguranță a doua poartă asiatică din Turcia o reprezintă orașul Çanakkale.Asemeni Istambulului este un oraș așezat pe două continente, legătura dintre cele două continente realizându-se printr-o linie de feribot peste strâmtoarea Dardanele ce  leagă sudul Mării Egee cu nordul Mării Marmara.
Orașul Çanakkale este un oraș port turistic de tranzit către zona asiatică a Turciei, acolo unde sunt amplasate cele mai importante stațiuni turistice.Zona asiatică este mai dezvoltată și mult mai animată decât zona europeană, localitatea fiind plină de hoteluri cu oferte foarte diverse și pentru toate buzunarele.
Europenii care traversează Turcia spre sud către stațiunile Kusadasi, Bodrun sau Marmaris poposesc la Çanakkale pentru o noapte după care continuă spre sud periplul asiatic.Așa am procedat și noi fiind plăcut surprinși de ospitalitatea turcească.
Cel mai important loc de vizitat este Troia, aflată la 25 de kilometri de  Çanakkale , unde se văd ruinele cetații descoperite de germanul Heinrich Schliemann în 1870 și o copie a celebrului cal troian.Situl arheologic nu este la fel de impresionant ca cel de la Efes de lângă Kusadasi.
După o noapte odihnitoare petrecută la porțile Asiei este bine ca de dimineață să pornești la drum pe malul Mării Egee, te așteaptă o lume nouă necunoscută nouă europenilor, dar surprinzătoare.Următorul popas a fost la Izmir, al treilea oraș ca mărime al treilea oraș ca mărime al Turciei situat în vatra cetății grecești Simina.
Traversând cu autoturismul Turcia europeană și asiatică am înțeles de ce imperul otoman a fost atât de puternic, iar noi românii atât de firavi în istoria lumii.

Turkey

Turkey

Turkey

Turkey

Turkey

Turkey

Turkey

Turkey

Turkey

Turkey

        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog