sâmbătă, 15 octombrie 2011

Rânca, stațiune în plină dezvoltare


Rânca supranumită ‚‚Sinaia Olteniei’’, poate deveni o stațiune montană de renume dacă autoritățile și mediul privat vor continua susținerea potențialului turistic prin investiții.Aflată pe traseul Transalpinei, stațiunea Rănca reprezintă punctul de plecare către Transilvania, străbătând Munții Parăng  pe cel mai înalt drum din țară.
Stațiunea Rânca se află la o distanță de 63 de km de Tg-Jiu și a altitudine de aproximativ 1700 m și reprezintă a doua poartă de intrare în Transilvania după defileul Jiului.
Chiar dacă domeniul schiabil este încă insuficient dezvoltat se pare că se fac pași pentru dezvoltarea turistică a zonei, fiind accesibilă auto dinspre Novaci, localitate aflată  la 18 km de Rânca.
Am observat multe pensiuni finalizate, altele în construcție, dar am văzut și un interes din partea localnicilor de a se poziționa pe o viitoare hartă turistică națională.Lipsa unor locuri de distracție, promovarea ineficientă, absența tradițiilor, lipsa pachetelor turistice cu program inclus pot amâna ambițiile gorjenilor de a se poziționa pe harta turismului românesc.Mai multe informații găsiți aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog