duminică, 29 mai 2011

Lacul Roșiile , Munții Parâng

Din cadrul lacurilor glaciare adăpostite în masivului Parâng , lacul Roșiile  sau Tăul fără Fund este considerat lacul glaciar  cu cea mai mare adâncime din Munții Parâng , ocupând un loc marginal în imensa căldare a Roșiilor.
Lacul Roșiile este înconjurat de grohotișuri desprinse din vârfurile ce străjuiesc lacurile din căldarea Roșiile (tot în apropiere este și lacul Mândra).Cel mai adânc lac din masivul Parâng se întinde pe o suprafață de 3,76 ha, este situat la o înălțime de 1980m , iar adâncimea maximă este di 17,6m.
În drumul către căldarea Roșiile între pădurile și golul alpin jnepenișul creează adevărate baraje naturale vegetale, dar aceasta nu reprezintă o barieră de netrecut pentru iubitorii de drumeții montane.
Căldarea Roșiile se pretează foarte bine și pentru tabără cu corturi, de aici se pot organiza mici trasee turistice zonale, dar mare atenție la prognoza meteo.Ploile în masivul Parâng vin foarte rapid și sunt destul de violente, iar ceața este un dușman al turiștilor.
Munții Parâng, prin peisajul său, prin frumusețea și diversitatea lacurilor sale, vegetație bogată, peisaj alpin sau pârtii de schi naturale sau amenajate  reprezintă un imens potențial turistic din Carpații românești alături de Retezat, Bucegi, Făgăraș, dar din păcate neexploatat și foarte puțin promovat.
Decât să promovăm frunze, ca brand turistic inexistent, mai bine să promovăm instantanee realizate de adevărații iubitori de munte, pentru că o fotografiile realizate cu pasiune și profesionalism creează brandul turistic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog